Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου και βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πειραιά, το κύριο λιμάνι της Αθήνας. Οι επισκέπτες στην Αίγινα πρέπει να φτάσουν με πλοίο, αλλά το ταξίδι είναι σύντομο (μεταξύ 40 και 80 λεπτών ανάλογα με το σκάφος) και αποτελεί απολαυστικό μέρος της εμπειρίας των διακοπών σας.

Μπείτε στο πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης της Αίγινας και πιείτε τη θέα: ένα λιμάνι σε ημισέληνο με ψαρόβαρκες, καΐκια γεμάτα φρούτα και λαμπερά γιοτ. Μόλις φτάσετε στην Αίγινα, μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή του νησιού αλλά εύκολα να φύγετε για ημερήσιες εκδρομές στην Αθήνα, σε άλλα γειτονικά νησιά και στην Πελοπόννησο.

Ιστορία

Όσοι επισκέπτες ενθουσιαστούν μαθαίνοντας για την ιστορία, θα είναι ευχαριστημένοι από αυτό που έχει να προσφέρει η Αίγινα. Το νησί έχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική μυθολογία και ιστορία. Ο μύθος λέει ότι το νησί πήρε το όνομά του από την ωραιότερη από τις είκοσι κόρες του Ασωπού, του θεού του ποταμού, που έφυγε με τον Δία στο τότε έρημο νησί. Σε ιστορικούς όρους, υπάρχουν ενδείξεις ότι το νησί κατοικήθηκε ήδη από το 3500 π.Χ. Σε πιο νεότερους χρόνους, η Αίγινα ήταν για λίγο η πρώτη «πρωτεύουσα» της σύγχρονης Ελλάδας από το 1827 έως το 1829.

Φαγητό και ποτό

Μία από τις χαρές του ταξιδιού είναι η εμπειρία της τοπικής κουζίνας και ποτού. Αν ψάχνετε για ένα από τα τελευταία μέρη που έχουν απομείνει στη γη χωρίς εστιατόριο MacDonald’s, τότε ελάτε στην Αίγινα! Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ελληνικούς προορισμούς διακοπών, θα χαρείτε να σημειώσετε την απουσία διαφημιστικών πινακίδων που διαφημίζουν «πλήρες αγγλικό πρωινό» ή «σνίτσελ κοτόπουλου». Σνακ με φρέσκια φέτα και αρτοσκευάσματα σπανάκι από το αρτοποιείο και φρούτα από τα καΐκια. Πραγματική απόλαυση είναι το ούζο με μεζέδες ή μια παγωμένη μπύρα το ηλιόλουστο απόγευμα. Τέλος, ολοκληρώστε τη μέρα σας κάνοντας όπως κάνουν οι Έλληνες και απολαύστε ένα δείπνο αργά σε μια από τις φανταστικές ταβέρνες. Σαλάτα, φρέσκο ​​ψάρι, ψητό κρέας….

Ιδανικό για τον ανεξάρτητο ταξιδιώτη

Αναμφισβήτητα ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Αίγινας είναι ότι είναι ένα πραγματικό νησί που ζει και εργάζεται. Ευτυχώς, που δεν είναι θύμα μαζικού τουρισμού, η Αίγινα είναι ο τέλειος προορισμός για τον ανεξάρτητο ταξιδιώτη που λαχταρά να γνωρίσει κάποια πραγματικότητα της χώρας που επισκέπτεται. Το νησί φιλοξενεί κυρίως Έλληνες επισκέπτες το Σαββατοκύριακο. Αυτό απλώς προσθέτει στη γοητεία.

Παραλίες

Φυσικά, πολλοί επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές για να γνωρίσουν την παραλία και το μπάνιο τους στη θάλασσα. Η Αίγινα δεν θα απογοητεύσει. Υπάρχουν πολλές καλές αμμώδεις παραλίες στο νησί, μια πολύ καλή στη Βάγια, από την οποία μπορείτε να απολαύσετε τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε απλά να απολαύσετε τη ζωή στην παραλία βρίσκοντας ένα ήσυχο μέρος για εσάς, την πετσέτα και το βιβλίο σας. Διαφορετικά, πιάστε ένα κρεβάτι με ομπρέλα κάπου πιο οργανωμένο όπου μπορείτε να σας παραδίδουν ποτά και σνακ ενώ ξαπλώνετε.

Πώς να πάτε στο νησί

Ο Πειραιάς είναι το πλησιέστερο λιμάνι στο νησί της Αίγινας και το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στον Πειραιά. Το ταξίδι από το αεροδρόμιο θα διαρκέσει μεταξύ 60 και 90 λεπτών, από τον Πειραιά για την Αίγινα με το Flying Dolphin διαρκεί 40 λεπτά, το κανονικό πλοίο διαρκεί περίπου 75 λεπτά. Έτσι, μέσα σε 3 ώρες μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο, θα μπορούσατε να είστε στην Αίγινα. Κάντε κλικ εδώ για μια λεπτομερή περιγραφή για το πώς θα φτάσετε στην Αίγινα περιγράφεται παρακάτω.

© Powered by BookonCloud