Αξιοθέατα & Εκδρομές

Αφαία/ Ναός Αφαίας με μικρό μουσείο

Ο Ναός της Αφαίας/ Αφαίας είναι αναμφισβήτητα το στολίδι στο στέμμα του νησιού της Αίγινας.
Είναι ένα εκπληκτικό δείγμα αρχαίας αρχιτεκτονικής σε μια όμορφη φυσική δασώδη περιοχή με υπέροχη θέα σε όλο το νησί προς τη θάλασσα.
Απόσταση από το Blue Dolphin: 10 λεπτά αυτοκίνητο

Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου

Η εκκλησία αυτή πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της, τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος πέθανε το 1920 και αγιοποιήθηκε το 1961. Τα λείψανά του σώζονται στο πρώτο παρεκκλήσι της Μονής Αγίας Τριάδας, δίπλα στην εκκλησία. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι έρχονται ειδικά στο νησί για να επισκεφθούν την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.
Απόσταση από το Blue Dolphin: 10 λεπτά αυτοκίνητο

Το μεσαιωνικό χωριό της Αίγινας Παλαιάχωρα

Σε έναν απόκρημνο λόφο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται η εκδοχή της Αίγινας του Μιστρά – Παλαιαχώρα, που σημαίνει κυριολεκτικά, Παλιά Πόλη, και που ήταν για μια χιλιετία η πρωτεύουσα του νησιού. Υπέροχο μέρος για περπάτημα.
Απόσταση από το Blue Dolphin: 10 λεπτά αυτοκίνητο

Αρχαιολογικός χώρος Κολώνας με μουσείο

Ο λόφος της Κολώνας, που βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το λιμάνι της πόλης της Αίγινας, κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους έως την κλασική περίοδο. Έχουν ανακαλυφθεί εκτεταμένοι τοίχοι και θεμέλια.
Απόσταση από το Blue Dolphin: 20 λεπτά αυτοκίνητο

Ταξίδια

Γύρω από το νησί

Λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού είναι πολύ εύκολο να κάνετε το γύρο του νησιού σε μια μέρα με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο. Το Blue Dolphin μπορεί να σας βοηθήσει με την ενοικίαση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Μονή

Απέναντι από το χωριό Πέρδικα θα βρείτε το κατοικημένο νησί της Μονής. Από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μικρά καραβάκια ταξιδεύουν από την Πέρδικα στη Μονή και πίσω την ημέρα. Οι μόνοι κάτοικοι του νησιού είναι ελάφια, κατσίκες και παγώνια. Κολυμπήστε και κολυμπήστε στα καθαρά νερά. Διατίθεται εστιατόριο & ξαπλώστρες ομπρέλες προς ενοικίαση. Απόσταση από το Blue Dolphin έως την Πέρδικα: 45 λεπτά αυτοκινήτου

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι το γειτονικό νησί της Αίγινας. Είναι μόνο 8 λεπτά με ένα μικρό φέρι ή Flying Dolphin. Το νησί είναι πολύ πράσινο, έχει υπέροχες παραλίες, προσφέρει μεγάλη ποικιλία από μέρη για φαγητό και είναι ιδανικό για ημερήσια εκδρομή. Τα καραβάκια για το Αγκίστρι αναχωρούν από το λιμάνι της Αίγινας. Απόσταση από το Blue Dolphin προς την πόλη της Αίγινας: 20 λεπτά αυτοκίνητο.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο.

Ακρόπολη – Αθήνα

Η Ακρόπολη της Αθήνας και τα μνημεία της αποτελούν οικουμενικά σύμβολα του κλασικού πνεύματος και πολιτισμού και αποτελούν το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό συγκρότημα που κληροδότησε η Ελληνική Αρχαιότητα στον κόσμο. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται δίπλα στην Ακρόπολη. Περισσότερες πληροφορίες για την Ακρόπολη & περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο
Χρόνος ταξιδιού από το Blue Dolphin στην Ακρόπολη: περίπου 2 ώρες

Επισκεφθείτε το aeginagreece.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα, δραστηριότητες & ταξίδια

Δραστηριότητες

Κολύμπι και ηλιοθεραπεία

Το Blue Dolphin έχει τη δική του πισίνα με ξαπλώστρες. Σε 2 λεπτά με τα πόδια βρίσκεστε στην παραλία της Βαγιάς όπου μπορείτε επίσης να βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε όλο το νησί μπορείτε να βρείτε υπέροχες παραλίες που είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Εκδρομή με σκάφος – κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα & καταδύσεις

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κλείσετε μια εκδρομή με σκάφος. Το ταξίδι με πλοίο αναχωρεί στις 11:00 από την πόλη της Αίγινας και θα σας φέρει πίσω γύρω στις 17:00. Επισκεφθείτε μερικές όμορφες παραλίες, απολαύστε κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα στα καθαρά νερά. Διαθέσιμος εξοπλισμός για δύτες. Περιλαμβάνεται μπάρμπεκιου. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο.

Ποδηλασία και ιππασία

Γύρω από το Blue Dolphin μπορείτε να κάνετε μερικές υπέροχες εκδρομές με ποδήλατο. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες διαδρομές μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητικές λόγω των διαφορών στο ύψος. Όσοι σας αρέσει η ιππασία – η ιππασία είναι διαθέσιμη στην Πέρδικα, στην κοιλάδα του Ελαιώνα και κοντά στην Αγία Μαρίνα.

Περπάτημα και πεζοπορία

Το χωριό Βάγια περιβάλλεται από ένα καταπράσινο δάσος όπου μπορείτε να κάνετε υπέροχους περιπάτους προς την Αγία Μαρίνα, τον Μεσαγρό και τους Αγίους. Για τους πιο έμπειρους περιπατητές μια πεζοπορία στην κορυφή του όρους Όρος συνιστάται ανεπιφύλακτα η θέα είναι εκπληκτική. Γύρω από την περιοχή του Όρους υπάρχουν διάφορα μονοπάτια πεζοπορίας σηματοδοτημένα. Δεν πρέπει να χάσετε: η κοιλάδα του Ελαιώνα με τις αιωνόβιες ελιές.

© Powered by BookonCloud